Επιπλέον 2 έως 4 δισ. ευρώ καλείται να εξοικονομήσει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέσα από το νέο Ασφαλιστικό!

Ο λόγος είναι ότι πρέπει να «καλύψει» το «κρυφό» χρέος από τις απλήρωτες συντάξεις και τα εφάπαξ που οι δανειστές ζήτησαν να συνυπολογιστεί στη συνταξιοδοτική δαπάνη που θα πρέπει να περικοπεί!

Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Τ��μείων προσδιόρισαν, ήδη, οι υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εκτιμώντας ότι το χρηματοδοτικό κενό φτάνει τα 2 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση. Μάλιστα, προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ αν υπολογιστούν και τα αναδρομικά.

Σύμφωνα με την καταγραφή που έγινε, συνολικά οφείλονται 261.500 κύριες και επικουρικές συντάξεις ύψους 1,432 δισ. ευρώ, και τουλάχιστον αλλά 600 εκατ. ευρώ έναντι 24.000 απλήρωτων εφάπαξ (με συνταξιοδοτική πράξη έως τα τέλη του 2015).

Τέλος, χωριστός λογαριασμός στο Δημόσιο έδειξε ότι οι οφειλές για κύριες συντάξεις -αφαιρουμένων των προσωρινών που χορηγούνται- είναι περί τα 300 εκατ. ευρώ.