Ευνοϊκότερη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές στη ΔΕΗ, προανήγγειλε την Τρίτη στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου.

Ο υπουργός είπε ότι «υπάρχει ανάγκη για μεγαλύτερη ευελιξία. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε την πολιτική μας» και έδωσε το «στίγμα» της νέας ρύθμισης λέγοντας ότι «μπορούμε για παράδειγμα να εισπράττουμε με πιο αργό ρυθμό», ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες δόσεις.

Σύμφωνα με τον κ.Σκουρλέτη από τη νέα διοίκηση της ΔΕΗ «υπήρξε νέος εσωτερικός κανονισμός για τις ληξιπρόθεσμες με 36 δόσεις και 10% προκαταβολή. Η σημερινή διοίκηση της ΔΕΗ αντιμετώπισε με διαφορετικό τρόπο τις περιπτώσεις των συμπολιτών που δεν τύγχαναν αυξημένης προστασίας. Έδειξε αυξημένα αντανακλαστικά σε όλες τις καταγγελίες ότι έκοψε το ρεύμα. Είναι δεδομένη η κοινωνική ευαισθησία της διοίκησης της ΔΕΗ».

Αναφερόμενος στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, ο υπουργός Περιβάλλοντος επανέλαβε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθεί ο ΑΔΜΗΕ.

Για την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, της οποίας αμφισβητήθηκε η νόμιμη σύνθεση, ο κ.Σκουρλέτης υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει νομικό ζήτημα. Το θέμα βγήκε γιατί γίνονται τώρα αλλαγές στην αγορά ενέργειας που δεν συμφέρουν κάποια συμφέροντα». Μάλιστα, ο υπουργός κάλεσε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να προσέχουν, όταν κάνουν «κάποιες ερωτήσεις».