​Στη διαβεβαίωση ότι με το νέο ασφαλιστικό δεν θα καταργηθούν οι πολλαπλές συντάξεις για το σύνολο των ασφαλισμένων (αλλά και πρώην βουλευτών και αιρετών αρχόντων), προχώρησε την Δευτέρα στην Βουλή, ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

«Η πολιτική της κυβέρνησης είναι να μην μειωθεί ή καταργηθεί καμία υπάρχουσα ή καταβαλλόμενη σύνταξη,όσες κι αν είναι αυτές» δήλωσε ο κ.Πετρόπουλος.

Ο υφυπουργός επανέλαβε ότι θα τεθεί πλαφόν στα 3.088 ευρώ ανά ασφαλισμένο έναντι 3.680 ευρώ που είναι σήμερα για το συνολικό αριθμό των συντάξεων που θα λαμβάνει έκαστος. Το δε πλαφόν για τη μία σύνταξη θα ορισθεί στα 2.773 ευρώ.

Παράλληλα ο κ. Πετρόπουλος ενημέρωσε ότι σήμερα:
4 συνταξιούχοι λαμβάνουν 10 συντάξεις.
7 συνταξιούχοι λαμβάνουν 9 συντάξεις.
49 συνταξιούχοι λαμβάνουν 8 συντάξεις.
364 συνταξιούχοι λαμβάνουν 7 συντάξεις.

4.659 συνταξιούχοι λαμβάνουν 6 συντάξεις.
14.365 συνταξιούχοι λαμβάνουν 5 συντάξεις.
60.347 συνταξιούχοι λαμβάνουν 4 συντάξεις.
335.439 συνταξιούχοι λαμβάνουν 3 συντάξεις.

955.358 συνταξιούχοι λαμβάνουν 2 συντάξεις
Και μια σύνταξη λαμβάνουν 1.286.000 συνταξιούχοι

Από την πλευρά του,ο κ.Τριανταφυλλίδης, τόνισε ανάγκη να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες στο νέο ασφαλιστικό, ζητώντας να μην εξαιρεθούν οι συντάξεις των βουλευτών και των στελεχών των ΟΤΑ.

Αίσθηση όμως προκάλεσε ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Κρεμαστινός, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε για την πρόταση του κ. Τριανταφυλλίδη,λέγοντας ότι υπάρχουν πρώην βουλευτές που δεν έχουν χρήματα ούτε για να χειρουργηθούν.