Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νησιά του Αιγαίου, που «βουλιάζουν» από τους πρόσφυγες, καθώς σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, τα ποσοστά της μείωσης των κρατήσεων, είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο.

Η Λέσβος, η Κως, η Σάμος και η Χίος, που τον χειμώνα στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τους πρόσφυγες, τώρα δείχνουν να κινδυνεύουν, καθώς φέτος δεν φαίνεται να περιλαμβάνονται στις προτιμήσεις των ξένων τουριστών.

Για μείωση έως και ... 90%, σε κάποιες περιοχές της Λέσβου, κάνει λόγο ο Πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού κ.Π.Αντωνίου .

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», στη Σάμο η μείωση των προκρατήσεων, φτάνει το 40% και στη Χίο το 60%. Στην Κω, που αποτελεί και τον μεγαλύτερο τουριστικό προορισμό, συγκριτικά με τα υπόλοιπα ακριτικά νησιά, η μείωση αγγίζει το 36%. Η πρόεδρος των ξενοδόχων του νησιού, κα Κ.Σβύνου εμφανίζεται ωστόσο αισιόδοξη ότι τα νούμερα θα αλλάξουν …

Το προσφυγικό και το μεταναστευτικό, σίγουρα, αποτελεί αστάθμητο παράγοντα για τη φετινή τουριστική σεζόν, ωστόσο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Α.Ανδρεάδη «η πραγματική εικόνα, βάσει των επίσημων στοιχείων είναι τελείως διαφορετική».

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο έχουμε μόνο.... ενδείξεις, επισημαίνει και ο Πρόεδρος των τουριστικών και ταξιδιωτικών πρακτορείων Ελλάδας κ.Λύσανδρος Τσιλίδης. Όπως λέει, τα πραγματικά στοιχεία κάθε προορισμού, που απέχουν πολύ από όσα... ακούγονται, θα προκύψουν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 16 Μαρτίου στο Βερολ��νο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR