Ενοχλημένος από την τακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ειδικότερα με την στάση του επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν εμφανίστηκε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής”.

Πιο συγ��εκριμένα, ο Ολλανδός υπουργός εξέφρασε την ενόχλησή του με την δημοσίευση που έκανε ο Τόμσεν σε προσωπικό του μπλογκ εκτιμήσεων για την ανάγκη η Ελλάδα να υιοθετήσει μέτρα της τάξης του 4-5% του ΑΕΠ για να καλύψει τους στόχους έως το 2018, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018 .

«Όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας διαπραγμάτευσης κατά την οποία γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές να καθοριστεί το ύψος των μέτρων που απαιτούνται από την Ελλάδα, δεν κρίνω σωστή τη δημοσιοποίηση εκτιμήσεων σε προσωπικό μπλογκ», είπε ο πρόεδρος του Eurogroup.

Ο κ.Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά πως το κεντρικό ζήτημα στην τρέχουσα αξιολόγηση, η οποία συνδέεται με την εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ, είναι το Συνταξιοδοτικό.

Σχετικά με την ελάφρυνση του χρέους, ο κ.Ντάισελμπλουμ επανέλαβε ότι η πολιτική βούληση εκ μέρους του Eurogroup είναι δεδομένη. Θα πρέπει όμως να υπάρξει συμφωνία στο Συνταξιοδοτικό, το οποίο σχετίζεται άμεσα με την ελάφρυνση του χρέους.

Ο ίδιος τόνισε την ανάγκη να ενεργοποιηθεί το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων εντός της τρέχουσας αξιολόγησης.