Την εκτίμηση ότι η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση «αρκεί να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος παρουσίασε την Ετήσια Έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της ΤτΕ έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης ώστε να απομακρυνθεί η αβεβαιότητα και να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος και πρόσθεσε: «Η ελληνική πλευρά πρέπει να ενστερνιστεί το πρόγραμμα ως αναγκαίο μέσο προσαρμογής και μεταρρύθμισης της οικονομίας».

Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε την κυβέρνηση να ολοκληρώσει τόσο τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού και του φορολογικού των αγροτών, ενώ αναφερόμενος στην οικονομία εκτίμησε ότι θα παραμείνει σε ύφεση ως τα μέσα του 2016 «λόγω της μεταφερόμενης επίδρασης του 2015».

Ο ίδιος, ωστόσο, σημείωσε ότι υπάρχουν αντικειμενικές προϋποθέσεις για την ανακοπή της ύφεσης και την επιστροφή στην ανάπτυξη από το δεύτερο εξάμηνο του 2016.

«Η ελληνική οικονομία τα τελευταία χρόνια έχει διανύσει έναν επίπονο δρόμο προσαρμογής με μεγάλο κοινωνικό κόστος, αλλά και με απτά αποτελέσματα. Όσα απομένουν να ολοκληρωθούν είναι ένα μικρό μόνο μέρος της μεγάλης προσπάθειας που έχει γίνει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΤτΕ.

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR