​Με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη συναντήθηκε αντιπροσωπεία οικονομολόγων και λογιστών-φοροτεχνικών, στο περιθώριο παράστασης διαμαρτυρίας των μελών του Οικονομικού Επιμελητηρίου έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Η αντιπροσωπεία παρέδωσε στον αναπληρωτή υπουργό στοιχεία, τα οποία, όπως υποστήριξε, αποδεικνύουν την επερχόμενη κατακόρυφη επιβάρυνση του συγκεκριμένου κλάδου.

Επίσης, η αντιπροσωπεία επανέφερε στον κ.Αλεξιάδη το θέμα των ελευθέρων επαγγελματιών δύο ταχυτήτων, που δημιουργείται μέσω της διάκρισης που κάνει το υπουργείο Εργασίας, με τις εκπτώσεις μόνο σε τρεις κατηγορίες επιστημόνων, αποκλείοντας οικονομολόγους και λογιστές-φοροτεχνικούς «και, παρά το γεγονός ότι και οι οικονομολόγοι, όπως και οι υπόλοιποι επιστημονικοί φορείς, απορρίπτουν κάθε περίπτωση εκπτώσεων επί του 27% ασφαλίστρου».

ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΙ ΕΦΟΡΙΩΝ

Οικονομολόγοι, λογιστές και φοροτεχνικοί θα πραγματ��ποιήσουν την επόμενη Τρίτη στις 10:00 το πρωί, παράσταση διαμαρτυρίας στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων, ενώ προγραμματίζονται και αποκλεισμοί εφοριών σε όλη τη χώρα.

ΜΠΛΟΚΟ και από τους λογιστές στο... TAXIS

Οι λογιστές-φοροτεχνικοί έχουν επίσης αποφασίσει να απέχουν από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων, μόλις ανοίξει η εφαρμογή στο TAXIS.

Και όλα αυτά, την ώρα που η Ελλάδα έχει κοπεί από τα μπλόκα των αγροτών σε χίλια κομμάτια, και την στιγμή που το υπουργείο Οικονομικών επιθυμεί η έναρξη της υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να γίνει νωρίτερα από κάθε άλλη φορά και αν είναι δυνατόν μέσα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου, ώ��τε να μπουν.... έσοδα στα ταμεία. Στην περίπτωση όμως που οι λογιστές κάνουν πράξη την προειδοποίηση τους, τότε τα σχέδια της κυβέρνησης θα.... ναυαγήσουν, λεφτά δεν θα μπουν σύντομα στα Ταμεία, γεγονός που θα βαρύνει ακόμη περισσότερο την ελληνική οικονομία.