Πολλοί είναι αυτοί που λόγω κρίσης αλλά και πληθώρας επιλογών στρέφονται στην αγορά του μεταχειρισμένου αυτοκινήτου, είτε για να αποκτήσουν ένα τετράτροχο είτε για να αλλάξουν το παλαιό τους αυτοκίνητο με νεότερο.

Ωστόσο, το… σπορ κρύβει πολλές παγίδες καθώς τελευταία προκύπτει ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στρέβλωσης, παραποίησης ή και απόκρυψης των ιδιαίτερων τεχνικών χαρακτηριστικών μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, ι��ίως για τα χιλιόμετρα που έχουν διανύσει, αλλά και για το έτος κατασκευής τους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή, τον τελευταίο καιρό έχουν γίνει ουκ ολίγες καταγγελίες για αυτοκίνητα που πωλούνται πχ. με 50.000 χλμ. ενώ στην πραγματικότητα έχουν «γράψει» 150.000 χλμ.

Αυτό, όπως αναφέρουν στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής, συνεπάγεται όχι μόνον υψηλότερη τιμή πώλησης, αλλά και δημιουργία προσδοκίας για αυξημένη αξία μεταπώλησης.

Επιπλέον, σημειώνεται ότι η απόκρυψη χιλιομέτρων οδηγεί σε παραπλάνηση του αγοραστή αναφορικά με τις μελλοντικές ανάγκες συντήρησης του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα όχι μόνον την επιπρόσθετη οικονομική του επιβάρυνση αλλά και την εκτός προδιαγραφών συντήρηση το�� αυτοκινήτου με προφανείς συνέπειες στην οδική ασφάλεια και στο περιβάλλον.