Η ελληνική κυβέρνηση επιθυμεί να απλουστεύσει τις διαδικασίες αδειοδότησης των ξένων επενδύσεων, ανέφερε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας, κατά τη συνεδρίαση των βουλευτών-μελών των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων διεθνών οργανισμών, στις οποίες συμμετέχει η Βουλή των Ελλήνων.

Ο κ. Μάρδας τόνισε ότι «συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Οικονομίας έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια διαδικασία απλούστευσης που θα επιτρέπει στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο το αργότερο να γίνεται η διαδικασία αδειοδότησης».

Ο υφυπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι για πρώτη φορά έχουν καταγραφεί οι 18 αιτήσεις για ξένες επενδύσεις που έχουν κατατεθεί και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης αυτή τη στιγμή. «Τις παρακολουθούμε συνεχώς, βλέπουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουνε και ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και τα υπουργεία στο πλαίσιο ενός πίνακα και κάποιων σχολίων, ώστε να λύνουμε αυτά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εταιρείες οι οποίες λόγω της γραφειοκρατίας βλέπουν τη διαδικασία της αδειοδότησης να καθυστερεί» επισήμανε ο κ. Μάρδας.

Υποστήριξε επίσης ότι η πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων έχει αλλάξει. «Ενδιαφερόμαστε να κάνουμε μια παρουσίαση της χώρας μας σε μια μεγάλη συγκέντρωση επιχειρηματιών και να παρουσιάσουμε τα όποια θετικά έχει η χώρα μας, τα οποία είναι ικανά να προσελκύσουν ξένους επενδυτές» υπογράμμισε αρμόδιος υφυπουργός.​