Την αποσπασματική προσπάθεια της κυβέρνησης να ρυθμίσει το ασφαλιστικό-φορολογικό, χωρίς να υπάρχει παράλληλα μέριμνα για την ανάπτυξη σχολίασαν η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star Mάρα Ζαχαρέα και η δημοσιογράφος Κάτια Μακρή.

Όπως επισήμανε η Κ. Μακρή, με τη συνεχή αύξηση της φορολογίας δεν πρόκειται να βγει η οικονομία από το τούνελ της ύφεσης, όπως δείχνουν και η αναποτελεσματικότητα των ��ρόσφατων φόρων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, 47.000 μόλις άνθρωποι δηλώνουν πάνω εισόδημα πάνω από 50.000 ευρώ. Και όπως εξήγησε η Κ. Μακρή, όσο φόρο και εάν τους επιβάλει η κυβέρνηση τα 400 εκ. ευρώ που ψάχνει δεν πρόκειται να τα βρει. Άρα θα αναγκαστεί να κατέβει κλίμακα για να αυξήσει τα φορολογικά έσοδα, να πάει αρχικά στο εισόδημα των 30.000 ευρώ, εν συνεχεία στα 20.000 ευρώ κοκ και να βαφτίσει «πλούσιους» όσους υπάγονται σε αυτή την κλίμακα!

Και μπορεί φέτος να αιφνιδιάσει ορισμένους και να βρει τα συγκεκριμένα χρήματα, αλλά του χρόνου δεν θα συμβεί το ίδιο και θα αναγκαστεί να κατέβει ακόμη και στα 10.000 ευρώ για να αυξήσει την φορολογία!

Αλλά όπως πρόσθεσε η Κ. Μακρή, αν δεν αυξηθεί το ΑΕΠ και δεν μειωθούν οι δημόσιες δαπάνες καμία οικονομία δεν ανατάσσεται, ούτε η πιο υγιής, πόσω μάλλον η ελληνική προβληματική οικονομία.

"Δεν γίνεται επί 6 χρόνια με όλες τις κυβερνήσεις μοναδική λύση να είναι η αύξηση της φορολογίας" τόνισε η Κ. Μακρή.

Αν πάντως και οι δανειστές από την πλευρά τους συνεχίσουν να βάζουν υψηλά τον πήχη, τίποτα δεν αποκλείεται. Ούτε οι εκλογές…