Νέο φόρο-έκπληξη φαίνεται πως ετοιμάζει η κυβέρνηση στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων.

Στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείο έχουν μπει εκ νέου τα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Το χαράτσι που πιθανότατα θα έχει την ονομασία «πράσινο τέλος», θα επιβληθεί στα αυτοκίνητα που είναι παλαιότερης από EURO 4 τεχνολογίας και σε όσα έχουν αγοραστεί πριν το 2010.

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφορούν, οι κάτοχοι των αυτοκινήτων αυτών θα κληθούν να πληρώσουν τουλάχιστον 50 ευρώ έως τα 2.000 κυβικά, με την επιβάρυνση να ξεπερνάει το 30% από τα 2.000 κυβικά και πάνω. Για τα επαγγελματικά οχήματα από 1,5 τόνο και πάνω, η επιβάρυνση, σύμφωνα με το ίδιο σενάριο, θα ξεκινάει από τα 100 ευρώ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το νέο χαράτσι θα μπορούσε να έχει τη μορφή του «Τέλους Δακτυλίου». Δηλαδή οι ιδιοκτήτες των παραπάνω οχημάτων να πληρώνουν κάποιο ποσό για να προμηθευτούν ένα ειδικό σήμα με το οποίο θα εισέρχονται στον Δακτύλιο. Όσο παλαιότερο ή μεγαλύτερο είναι το όχημα τόσο περισσότερα χρήματα θα πληρώσει ο κάτοχος του Ι.Χ.

Το ειδικό σήμα θα μπορεί να το προμηθευτεί ακόμη και από τα ΚΕΠ και θα είναι υποχρεωτικό να το κολλήσει πάνω στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου. Υπάρχει και το σενάριο τα οχήματα που πληρούν την οδηγία ρύπων Euro 6 να μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα στον Μικρό Δακτύλιο και χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να καταβάλουν αυτό το ειδικό τέλος.