​Την Δευτέρα ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος διεμήνυε σε όλους τους τόνους στο Star και "στον ενικό" πως δεν θα μειωθούν οι συντάξεις, καθώς αυτό το θέμα αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για την κυβέρνηση και λίγες ώρες αργότερα μια δήλωση της Όλγα Γεροβασίλη πως μπορεί να μειωθούν οι υψηλές συντάξεις, πυροδότησε αντιδράσεις ….

«Θα παλέψουμε σκληρά θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου οι κύριες συντάξεις να μην επηρεαστούν», δήλωσε αρχικά η κα Γεροβασίλη, ενώ στο ερώτημα «ανεξαρτήτως ποσού αυτών;», η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε «αυτό δεν μπορώ να σας το απαντήσω με βεβαιότητα, διότι υπάρχουν συντάξεις που είναι αρκετά ψηλές».

Η συγκεκριμένη αναφορά της κα Γεροβασίλη σε συνδυασμό με το γεγονός, ότι το Μέγαρο Μαξίμου προσδιόρισε ως υψηλές τις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.500 ευρώ έκαναν τα αίματα να ανάψουν.

Την ώρα που η Όλγα Γεροβασίλη άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο για περικοπή υψηλών κύριων συντάξεων, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος συναντήθηκε την Τρίτη με το κουαρτέτο, αναφερόταν στα 3 "ΔΕΝ" των δανειστών:

-Οι δανειστές δεν άνοιξαν τα χαρτιά τους

-Δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικοί

-Δεν ζήτησαν μειώσεις συντάξεων

Το τελευταίο "ΔΕΝ" προκάλεσε απορίες για τις διαδοχικές δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη και την κυβερνητική διαρροή.

Ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση την Τετάρτη και την Πέμπτη με την τρόικα.

ΒΙΝΤΕΟ STAR