​Ούτε… κέρματα δεν θα μείνουν στις τσέπες μας αν υλοποιηθούν τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να εξετάζει ακόμα και το 50% ως φόρο στα εισοδήματα!

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» για τους νέους φορολογικούς συντελεστές, ο κατώτερος θα είναι της τάξης του 10% με 15% (έναντι 22% που είναι σήμερα ο πρώτος συντελεστής για μισθωτούς και συνταξιούχους), ενώ ο ανώτερος 50% και θα να εφαρμόζεται για εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.

Παράλληλα, η φορολογική κλίμακα θα είναι μία και ενιαία για όλους τους φορολογούμενους και το αφορολόγητο όριο θα παραμείνει στο ισοδύναμο των 9.550 ευρώ, αλλά μόνο για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Αν εφαρμοσθεί αυτό το σενάριο εκτιμάται ότι θα προκύψει φορολογική επιβάρυνση για όσους αποκτούν εισοδήματα από περισσότερες της μίας πηγές. Αντίθετα, κερδισμένοι μπορεί να βγουν όσοι αποκτούν χαμηλά εισοδήματα έως 5.000 ευρώ, ακόμη και αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες ή αγρότες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στόχος των προωθούμενων αλλαγών είναι να μπουν στα κρατικά ταμεία επιπλέον 150 εκατομμύρια ευρώ.