​Αρχές με μέσα Φεβρουαρίου θα γίνει η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, όπως ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφωνας Αλεξιάδης!

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, το βράδυ της Τετάρτης, ο κ. Αλεξιάδης επεσήμανε πως η κυβέρνηση επιθυμεί να κατατεθούν οι φορολογικές δηλώσεις «όσο πιο νωρίς μπορούμε», για να μην συσσωρευτούν οι φορολογικές υποχρεώσεις στο τέλος του έτους.

Όπως πρόσθεσε, οι δόσεις για τον φόρο εισοδήματος θα έρθουν νωρίτερα, ενώ θα ακολουθήσουν οι δόσεις για τον φόρο που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. «Θέλουμε το 2016 οι φορολογικές υποχρεώσεις να έρθουν όσο πιο λογικά γίνεται μέσα στο έτος και να μην έχουμε αυτό που έγινε το 2015, που ήρθαν όλες από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Δεκέμβριο», ανέφερε.

«Σχεδιάζουμε τη νέα φορολογική κλίμακα με νέο αφορολόγητο», συνέχισε ο υπουργός, ενώ, χωρίς να αναφέρει το ύψος του αφορολόγητου, πρόσθεσε ότι θα γίνει προσπάθεια να είναι πιο δίκαιη και αναλογική η φορολόγηση.

Σε ερώτηση για την πρόθεση της κυβέρνησης να «χτίζεται» το αφορολόγητο μέσω των αγορών με πλαστικό χρήμα, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως θα υπάρξει σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση κάρτας, αλλά όχι για όλους, καθώς θα εξαιρεθούν οι άνθρωποι από μία ηλικία και πάνω, καθώς και οι κάτοικοι απομακρυσμένων περιοχών, οι οποίοι θα συνεχίσουν να συλλέγουν αποδείξεις.

Δείτε στο βίντεο όσα είπε ο υπουργός για τις δηλώσεις και το αφορολόγητο