Προειδοποίηση απηύθυνε σήμερα ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ότι επιβάλλεται να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση άμεσα, μιλώντας σε εκδήλωση του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου.

«Η επιτυχής ολοκλήρωση της πρώτης αξιο��όγησης είναι αποφασιστικής σημασίας, καθώς θα σηματοδοτήσει και την έναρξη των συζητήσεων με τους εταίρους για την ανάληψη δράσεων για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους. Παράλληλα, αποτελεί το κλειδί για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και την επιστροφή των καταθέσεων» ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Προειδοποίησε επίσης ότι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης επιβάλλεται να ολοκληρωθεί άμεσα, καθώς έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι στη διεθνή οικονομία.

Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο των αυξημένων κινδύνων και αβεβαιοτήτων για την πορεία της διεθνούς οικονομίας, μια ενδεχόμενη αποτυχία στην ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης θα λειτουργήσει αποσταθεροποιητικά, καθώς θα οδηγήσει σε υποχώρηση της εμπιστοσύνης, επιδείνωση των χρηματοδοτικών συνθηκών και τελικά σε όξυνση της ύφεσης.

Ο διοικητής της ΤτΕ εκτίμησε ότι η ελληνική οικονομία έχει τη δυνατότητα και την προοπτική να επανέλθει σε ανοδική τροχιά το 2016, παρά την αύξηση των διεθνών κινδύνων και αβεβαιοτήτων και, παρά τη μεταφερόμενη αρνητική επίπτωση του 2015.

Όπως συμπλήρωσε ωστόσο, αυτό εξαρτάται από την υλοποίηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, αλλά και από την άμεση ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

​​​​