​Για μειώσεις παρωδία κάνουν λόγο ιδιοκτήτες ακίνητων και φορείς της αγοράς στις αντικειμενικές τιμές. Αντίκρισμα θα υπάρξει όπως λένε, αν η μείωση αυτή επηρεάσει και μια σειρά φόρων και τελών που είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν.

«Μακάρι να μας βοηθήσουν, να μειώσουν κάπως τις τιμές και τους φόρους που πληρώνουμε αλλιώς δώρο άδωρο» λέει ο ελεύθερος επαγγελματίας, Τριαντάφυλλος Κοτανίδης, ο οποίος έχει βουλκανιζατέρ στην Παλιά Κοκκινιά.

Άμεσες επιπτώσεις σε μια σειρά φόρων που έχουν σχέση με τα ακίνητα, έχει η μείωση των αντικειμενικών, δηλαδή στις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις γονικές παροχές δωρεές, τεκμήρια διαβίωσης που ισχύουν για τις κατοικίες, το ελάχιστο ποσό ενοικίου, τον ΤΑΠ και τα δημοτικά τέλη αλλά και το τεκμαρτό εισόδημα από την ιδιοκατοίκηση.

Η μικρή αυτή μείωση μπορεί έστω και με την μέθοδο του συμψηφισμού με άλλες οφειλές των ιδιοκτήτων ακίνητων να βοηθήσει κάπως τα νοικοκυριά.

Οι μεγαλύτερες μειώσεις έγιναν στην Παλλήνη 20,59%, όπως και στο δήμο Νέας Ιωνίας, του Ζωγράφου 20%,στον Γέρακα 19,35%,στο Βύρωνα 18,75% και στην Ηλιούπολη 18,42%.