​Στοιχειά – ΣΟΚ από την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) για την οικονομική κατάσταση των ελληνικών νοικοκυριών βλέπουν το φως της δημοσιότητας, την ώρα που ο Έλληνας πρωθυπουργός αναζητά στο Νταβός μια λύση για το χρέος!

Σύμφωνα με την έρευνα, τα μισά νοικοκυριά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ούτε τα απαραίτητα για το καθημερινό τους τραπέζι.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Παναγιώτη Αρφάνη, ο οποίος εργάζεται σε ένα κρεοπωλείο για 600 ευρώ το μήνα, στην προσπάθεια του να επιβιώσει!
Και δεν είναι ο μόνος ... Παρόμοιο "Γολγοθά" ανεβαίνει και ο Αριστείδης Μασουρίδης, ο οποίος διατηρεί κατάστημα στο λιμάνι του Πειραιά, και κάθε πρώτη του μήνα κοντεύει να πάθει εγκεφαλικό, όπως λέει στο Star, λόγω των υποχρεώσεων που τρέχουν.

Σύμφωνα με την έρευνα της ΓΣΕΒΕΕ, 1 στα 3 νοικοκυριά δηλώνει ότι ζει με ετήσιο εισόδημα που βρίσκεται στην κατώτερη εισοδηματική κλίμακα κάτω δηλαδή από 10.000 ευρώ, ενώ 2 στα 3 νοικοκυριά προχωρούν σε περικοπές για να εξασφαλίσουν «τα προς το ζην». Το 56,5% των νοικοκυριών δηλώνει ότι αδυνατεί να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες της οικογένειας και τις ανάγκες για θέρμανση. Παράλληλα, το 70% των νοικοκυριών δηλώνει ότι θα έχει σοβαρό οικονομικό πρόβλημα εάν αυξηθούν οι τιμές.

Κάποιοι μάλιστα αναγκάζονται να εκποιήσουν περιουσιακά τους στοιχειά, όπως το αυτοκίνητο, εξαιτίας των υψηλών εξόδων συντήρησης.

Το χειρότερο είναι, ότι άσχετα με ...όσα έταζε ο ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, ελπίδα δεν φαίνεται να υπάρχει, αντιθέτως μαυρίλα σκεπάζει τον ελληνικό ουρανό με 7 στους 10 Έλληνες να πιστεύουν ότι τα οικονομικά τους βαδίζουν από το κακό στο χειρότερο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR