Προβληματισμό και απογοήτευση προκαλούν τα αποτελέσματα της έκθεσης για τις καλύτερες χώρες στον κόσμο, αναφορικά με τις επιδόσεις της Ελλάδας σε συγκεκριμένους τομείς, που παρουσιάστηκε στο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός.

Η έκθεση βασίζεται σε έρευνα που διεξήγαγαν το US News & World Report, το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania και η συμβουλευτική εταιρεία BAV Consulting και δείχνει τις επιδόσεις 60 χωρών σε 24 κατηγορίες, με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν 16.000 ηγέτες του επιχειρηματικού κόσμου και επιτυχημένες προσωπικότητες

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με την Γερμανία που βρίσκεται στην κορυφή της λίστας ως η καλύτερη χώρα στον κόσμο, καταλαμβάνει την 26η θέση και βαθμολογείται με.... "μηδέν" σε βασικούς τομείς που αφορούν την.... ΑΝΑΠΤΥΞΗ, την ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και την ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ.

best.png

Πιο συγκεκριμένα, στην αξιολόγηση για το πόσο ανοιχτά είναι τα κράτη στις επιχειρήσεις, και σε τομείς που αφορούν στην οικονομική σταθερότητα και την αγορά εργασίας η χώρα μας ΠΑΤΩΣΕ.

Αντιθέτως σε τομείς οι οποίοι ουσιαστικά δεν επηρεάζονται από τις εξελίξεις και τις πολιτικές των κυβερνώντων, όπως η φυσική ομορφιά , το καλό κλίμα, η πλούσια ιστορία και τα πολλά πολιτιστικά αξιοθέατα η Ελλάδα «αρίστευσε» .

defteros.png

Δείτε στους πίνακες που ακολουθούν αναλυτικά τις επιδόσεις της Ελλάδας στις κατηγορίες: περιπέτεια (αξιολογεί τομείς όπως διασκέδαση, κλίμα, πόσο φιλική είναι μία χώρα), ιθαγένεια (θρησκευτική ελευθερία, ισότητα φύλων, σεβασμός περιουσίας κτλ.), πολιτιστική επιρροή, επιχειρηματικότητα (π.χ. εύκολη πρόσβαση στο κεφάλαιο, μορφωτικό επίπεδο πληθυσμού, ικανότητες εργατικού δυναμικού), διαφορετικότητα και μοναδικότητα, κληρονομιά (πολιτιστικά θεάματα, πλούσια ιστορία κτλ.), άνοιγμα σε επιχειρήσεις (διαφάνεια, φορολογικό περιβάλλον, γραφειοκρατία κτλ.), ισχύς (π.χ. στρατός, οικονομική και πολιτική επιρροή) και ποιότητα ζωής (ασφάλεια, οικονομική σταθερότητα, φιλική προς την οικογένεια, εισοδηματική ισότητα κτλ.).

tritos.png

tetartos.png

pembtos.png

ektos.png

evdomos.png

ogdoso.png

ematos.png

10os.png

110s.png