​Άκαρπη ήταν η τριμερής συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη, της διοίκησης της Softex και των εργαζομένων. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα, προκειμένου να συζητηθεί το μέλλον της επιχείρησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο, η διοίκηση της επιχείρησης εξέφρασε εκ νέου την απόφαση της μητρικής εταιρείας BOLTON GROUP να διακοπεί η λειτουργία του εργοστασίου στην Ελλάδα.

Το υπουργείο από την πλευρά του διατύπωσε τη θέση του ότι η διακοπή των εργασιών και το κλείσιμο του εργοστασίου δεν μπορεί να γίνουν αποδεκτά με κανέναν τρόπο. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η εταιρεία χρησιμοποίησε ως πρόσχημα την πυρκαγιά του Ιουλίου για να κλείσει την μονάδα, σημειώνοντας ότι η αποζημίωση των ασφαλιστικών εταιρειών δεν αφορούσε στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά στην απώλεια κερδών και για τούτο θα ζητήσει το πόρισμα της ανάκρισης για την πυρκαγιά.

Το υπουργείο δεσμεύτηκε ότι δεν θα κάνει αποδεκτή καμία απόλυση και θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο πολιτικό και νομικό μέσο για να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο. Παράλληλα τονίζει ότι θα εξετάσει το σύνολο των υποχρεώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα σε απευθείας επικοινωνία με το υπουργείο Οικονομικών, ενώ διαμηνύει ότι ο αγώνας για την επαναλειτουργία του εργοστασίου αρχίζει τώρα.

ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 75 ΧΡΟΝΙΑ

Όπως μεταδώσαμε προ ημερών στο star.gr, μετά από περίπου 75 χρόνια λειτουργίας, η Softex, έβαλε λουκέτο. Οι 130 σήμερα εργαζόμενοι, θεωρούν προσχηματική την επίκληση από την εργοδοσία της μικρότερης του προβλεπομένου αποζημίωσης, για την πυρκαγιά του περασμένου Ιουλίου, και ζητούν από την κυβέρνηση να μεσολαβήσει, ώστε να επαναλειτουργήσει η ιστορική χαρτοβιομηχανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, το ποσό της αποζημίωσης που έλαβε η Softex ήταν 9.000.000 ευρώ, έναντι 20.000.0000 ευρώ που εκτίμησαν οι εμπειρογνώμονες. Οι εργαζόμενοι ωστόσο θεωρούν ότι η ιταλική ιδιοκτήτρια εταιρεία εκβιάζει πως θα μεταφέρει την έδρα της ��αρτοβιομηχανίας στη Βουλγαρία, αν δεν εξασφαλίσει μειώσεις μισθών ή φορολογικές και άλλες διευκολύνσεις. Οι εργαζόμενοι θεωρούν ότι δεν υπάρχει νομικός τρόπος να πειστεί η εργοδότρια εταιρεία να άρει το λουκέτο και κατηγορούν την κυβέρνηση πως δεν ενδιαφέρεται να λύσει το πρόβλημα. Εδώ και 24 χρόνια παραμένει ερείπιο το ιστορικό κτίριο της Softex, επί της Ιεράς οδού, που κάηκε ολοσχερώς το 1992, χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται. Με εξαίρεση, κάποιους τοξικομανείς, σύμφωνα με μαρτυρίες.

ΒΙΝΤΕΟ STAR