​«Παπάδες» κατά κυριολεξία φαίνεται πως βγάζει η έρευνα για την περίφημη λίστα Βεστφαλίας- Ρηνανίας,αφού οι οικονομικοί εισαγγελείς Αθανασίου, Δραγάτσης και Τουλουπάκη, στέλνουν πλέον τις κλήσεις προς τους καταθέτες ανά 20, ώστε να εμφανιστούν ενώπιον των αρχών. Oι πρώτες κλήσεις για εξηγήσεις σε Έλληνες μεγαλοκαταθέτες της ελβετικής τράπεζας UBS, απεστάλησαν ήδη και οι πρώτοι εμφανίστηκαν την περασμένη Πέμπτη, ενώ θα ακολουθήσει η αποστολή κλήσεων ανά 20 κάθε μέρα. Αυτό που προκαλεί αίσθηση όμως είναι πως μεταξύ των καταθετών εντοπίστηκε και ένας … ιερέας με καταθέσεις στην UBS περί τα 450.000 ευρώ!

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως θα δικαιολογήσει ο παπάς σε μεγάλη εκκλησία της Αττικής την προέλευση των χρημάτων. Πάντως οι πρώτοι 20 καταθέτες της UBS που εντοπίστηκαν από τους ελέγχους για "ύποπτα" εμβάσματα που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ, θα πρέπει να περάσουν τις επόμενες ημέρες από το εισαγγελικό γραφείο και να δώσουν εξηγήσεις για την προέλευση αυτών των χρημάτων. Ανάμεσά τους, γιατροί και δικηγόροι που έχουν ταυτοποιηθεί και οι οποίοι θα χρειαστεί πλέον να δικαιολογήσουν το ύψος των ποσών αυτών, προκει��ένου να διευκρινιστεί αν έχουν φορολογηθεί για τα χρήματα αυτά στην Ελλάδα ή αν είναι "μαύρα".

Οι κλήσεις των οικονομικών εισαγγελέων αφορούν τα "ευρήματα" από την έφοδο στη UBS, τον περασμένο Δεκέμβριο, τα οποία "έδεσαν" με τα στοιχεία που περιέχει η λίστα Ρηνανίας-Βεστφαλίας με τους 10.588 κωδικούς Ελλήνων καταθετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ακολουθήσουν στο εισαγγελικό γραφείο και άλλα πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και δύο... γυναίκες ηθοποιοί, γνωστές από την τηλεόραση με καταθέσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ η καθεμία και άλλοι.

Του Παναγιώτη Στάθη