​Μια αποκάλυψη έκανε ο Τάσος Τέλλογλου για τα κόκκινα δάνεια, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές του πληροφορίες, η τρόικα πιέζει να μην χρειάζεται η Τράπεζα της Ελλάδος να δώσει άδεια για την πώληση των κόκκινων δανείων στα ξένα funds.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τάσος Τέλλογλου, στην προηγούμενη αξιολόγηση είχε συμφωνηθεί ανάμεσα στην ελληνική πλευρά και στο κουαρτέτο, ότι η Τράπεζα της Ελλάδος θα δίνει άδεια στα funds τα οποία με τη σειρά τους θα έχουν την δυνατότητα έναντι μέρους του δανείου (15-20%) να αγοράζουν δάνεια που δεν εξυπηρετούνται.

Φαίνεται όμως ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ιδιαιτέρως, πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση σε αυτό το γύρο της διαπραγμάτευσης, να αναθεωρηθεί αυτή η άποψη.

Το επιχείρημα τους είναι πως στα πλαίσια του ενιαίου οικονομικού φόρουμ μες την Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν μπορούν αυτά τα funds να παίρνουν ειδική άδεια προκειμένου να δραστηριοποιούνται.

Τα funds αυτά θα αγοράζουν έναντι ενός τμήματος του δανείου το δάνειο από την τράπεζα, αλλά στη συνέχεια η τράπεζα θα κυνηγά αυτόν που δεν πληρώνει, εκείνον που έχει το μη εξυπηρετούμε��ο δάνειο.

Αξίζει λοιπόν να αναρωτηθεί κανείς σε τι ακριβώς θα εξυπηρετηθούν οι Τράπεζες από αυτόν τον μηχανισμό που επιθυμεί να επιβάλλει η Τρόικα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.