Πολύ αυστηρές ποινές περιμένουν όσους δεν αποκαλύψουν στην εφορία τα κεφάλαια που έχουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό με την επικείμενη ρύθμιση οικιοθελούς αποκάλυψης καταθέσεων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Αλεξιάδης Τρύφων Αλεξιάδης στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας με τις φορολογικές αρχές της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, που εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Οικονομικών του κρατιδίου, Βάλτερ Μπόργιανς, είπε ότι εντός των επόμενων έξι μηνών θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι στις λίστες φοροδιαφυγής, όπως η λίστα των 10.500 Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα που παρέδωσε ο Γερμανός αξιωματούχος στην Ελλάδα. Μιλώντας στον Τάσο Τέλλογλου ο Μπόργιανς αποκάλυψε πως πείθονται οι φοροφυγάδες να αποκαλύψουν τις "μαύρες" καταθέσεις τους

Από τον έλεγχο των λιστών της φοροδιαφυγής η ελληνική κυβέρνηση αναμένει πολύ σημαντικά φορολογικά έσοδα και μάλιστα ο κ.Αλεξιάδης αποδέχτηκε δημόσια την προσφορά του Γερμανού αξιωματούχου για αποστολή... γερμανών ειδικών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, προκειμένου να δώσουν τεχνική βοήθεια σε Έλληνες εφοριακούς.

Ο Βάλτερ Μπόργιανς από την πλευρά του, είπε ότι είχε προσφέρει το 2012 στις ελληνικές αρχές συνεργασία για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αλλά δεν είχε βρει ανταπόκριση.

Δείτε επίσης:

Τσίπρας σε Μπόργιανς: «Πολλοί στην Ελλάδα έχουν χάσει τον ύπνο τους με τις λίστες φοροδιαφυγής»