Πολλά «θολά σημεία» που αν δεν λυθούν θα δημιουργήσουν αρκετά προβλήματα στις συναλλαγές, τόσο στους καταναλωτές όσο και στους επιχειρηματίες, έχει το σύστημα για τη χρήση των πιστωτικών καρτών.
Το πρώτο πρόβλημα εντοπίζεται στις τεράστιες προμήθειες των τραπεζών που κυμαίνονται από 2% έως 5%, ποσοστό που είναι έως 10 φορές υψηλότερο σε σχέση με άλλες χώρες της ΕΕ.
Το δεύτερο πρόβλημα εντοπίζεται σ��ους επιχειρηματίες που είναι στον «Τειρεσία». Μπορεί να προβλέπεται ότι θα ανοίξουν ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό για τις συναλλαγές με τους πελάτες τους αλλά θα είναι ακατάσχετος και με τις οφειλές στο Δημόσιο;
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης, από την πλευρά, έχει προαναγγείλει ειδικό ακατάσχετο λογαριασμό στις επιχειρήσεις.
Το υπουργείο Οικονομικών, πάντως, κάνει ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση και μας διευκολύνει και στην πληρωμή των φόρων.
Όπως πληρώνουμε με μία πιστωτική η χρεωστική κάρτα τους φόρους των ΔΕΚΟ, θα μπαίνουμε στο Taxisnet, θα δίνουμε τον αριθμό της κάρτας μας και θα πληρώνουμε το ποσό που μας αναλογεί.