​Την πρόθεση της Eldorado Gold να αναστείλει τις εργασίες της στη Χαλκιδική, σχολίασε ο υπουργός Οικονομίας, Γ. Σταθάκης, μιλώντας στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου στον Real Fm.

«Προσωπικά με αιφνιδίασε αυτή η επιθετική κίνηση προς την κυβέρνηση, ειδικά σε μία συγκυρία, όπου το κλίμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση απορρόφησε επιτυχώς και ολοκλήρωσε το παλιό ΕΣΠΑ, “ρίχνοντας” 5 δισ. στην οικονομία το δεύτερο εξάμηνο. Αυτό, μαζί με τον τουρισμό και τον τρόπο που διαχειριστήκαμε τα capital controls οδήγησε σε θετικό πρόσημο στον απολογισμό του 2015. Η ύφεση είναι πολύ μικρή, πολύ κάτω από το 1%, η μεταποίηση είχε θετικό πρόσημο το δεύτερο εξάμηνο και οι εξαγωγές επίσης», είπε ο κ. Σταθάκης.

Ερωτηθείς για το αν δίνει άσχημο μήνυμα στο εξωτερικό η σύγκρουση της κυβέρνησης με την Eldorado, ο υπουργός Οικονομίας απάντησε:

«Απέναντι σε μία επένδυση που είχε αρκετά προβλήματα πολύ πριν γίνουμε εμείς κυβέρνηση, τα οποία έχουν να κάνουν και με τους όρους της σύμβασης και το τι όφελος έχει το Δημόσιο από την εκτέλεση αυτής της σύμβασης και το περιβαλλοντικό πρόβλημα, το οποίο είναι μείζον, δεν ρίχνω ευθύνη στη μία ή την άλλη πλευρά. Είναι δεδομένο ότι υπάρχουν κενά στην περιβαλλοντική μας νομοθεσία και άλλες περιοχές, οι οποίες έχουν γίνει αντικείμενο άδικης και άνισης εκμετάλλευσης. Σήμερα όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα αυτό που προέχει είναι να βρεθούν λύσεις και οι λύσεις αυτές χρειάζονται ένα επίπεδο διαλόγου ανάμεσα στις δύο πλευρές, την εταιρεία και την κυβέρνηση που να οδηγεί πρώτον σε βιώσιμες λύσεις και δεύτερον συμβατές στα ευρωπαϊκά δεδομένα. Αυτή ήταν η στρατηγική της κυβέρνησης, γι’ αυτό είμαι λίγο επιφυλακτικός για την επιθετική κίνηση από την πλευρά της εταιρείας, η οποία διακόπτει τη συζήτηση αυτ�� και τον διάλογο, με έναν τρόπο που δεν συνάδει με τη συγκυρία σήμερα».