​Με χρεωστική ή την πιστωτική σας κάρτα μέσω του Taxis θα μπορείτε από φέτος να πληρώνετε τις φορολογικές σας υποχρεώσεις, όπως είπε σήμερα στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης.

Σύμφωνα με τον υπουργό το σύστημα θα είναι έτοιμο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, οπότε και θα μπορούν οι φορολογούμενοι να εξοφλούν και με αυτό τον τρόπο τις οφειλές του.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα των υπερεισπράξεων που οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι κάνουν λάθος στην ταυτότητα οφειλής κατά την εξόφληση των υποχρεώσεών τους στην εφορία.

Ο κ. Αλεξιάδης μεταξύ άλλων τόνισε πως το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να προχωρήσει σε νέα αλλαγή του ακατάσχετου ορίου μισθών και συντάξεων, ενώ επεσήμανε ότι οφειλές από ΕΝΦΙΑ ή τέλη κυκλοφορίας δεν υπάγονται στο νόμο Κατσέλη.

Σημείωσε ακόμα ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, επί κατασχέσεων απαιτήσεων στα χέρια τρίτων, δεν χωρεί κατάσχεση μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών βοηθημάτων που καταβάλλονται περιοδικά, εφόσον το ποσό αυτό μηνιαίως είναι μικρότερο από 1.000 ευρώ.

Όταν υπερβαίνει το ποσό αυτό, τότε επιτρέπεται η κατάσχεση του ½ του υπερβάλλοντος ποσού των 1.000 ευρώ και μέχρι του ποσού των 1.500 ευρώ, ενώ για ποσά άνω των 1.500 ευρώ επιτρέπεται η κατάσχεση επί του συνόλου του υπερβάλλοντος ποσού των 1.500 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι το ακατάσχετο των καταθέσεων στις τράπεζες, αφορά σε έναν και μοναδικό ατομικό ή κοινό λογαριασμό μέχρι 1.250 ευρώ μηνιαίως για κάθε πρόσωπο και σε μία μόνο τράπεζα.

Μάλιστα στην περίπτωση που ο μισθός ή η σύνταξη κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό, απαιτείται η γνωστοποίησή του με την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης στο πληροφοριακό σύστημα της Φορολογικής Διοίκησης.