Άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, για να δημιουργήσει μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ τον μεγάλο πολιτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ, απευθύνει ο Στέργιος Πιτσιόρλας.
Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, με την ιδιότητα του πρώην γραμματέα του ΣΥΝ και του μάνατζερ που παίζει το χαρτί των ιδιωτικοποιήσεων και άρα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία στις εκτός Κουμουνδούρου δυνάμεις, καλεί σε επανασυσπείρωση «όλον αυτόν τον κόσμο της Αριστεράς που σήμερα δεν βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχει επιφυλάξεις και κριτική διάθεση».
Όπως εξηγεί, «εάν η κυβέρνηση τολμήσει να εφαρμόσει ένα σχέδιο μεταρρυθμιστικών τομών, τότε αυτός ο κόσμος θα συνταχθεί ξανά και εάν γίνει αυτό το πρώτο βήμα, τότε οι όροι συζήτησης τόσο με Το Ποτάμι όσο και με το ΠΑΣΟΚ θα αλλάξουν».
Επισημαίνει, μάλιστα, ότι σε αυτό το μεταρρυθμιστικό αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ, οι ιδιωτικοποιήσεις διαδραματίζουν κομβικό ρόλο, ενώ στους συντρόφους του που βλέπουν στ��ς ιδιωτικοποιήσεις «ξεπούλημα των ασημικών», απαντά ότι την ίδια στιγμή ένα κύμα αποκρατικοποιήσεων σαρώνει τον πλανήτη.
«Η Αριστερά πρέπει να απελευθερώσει την κοινωνία από τον κρατισμό, ο οποίος κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στην Ελλάδα» τονίζει ο ίδιος, καταλήγοντας με την επισήμανση πως το κράτος δεν χρειάζεται και δεν πρέπει να είναι παραγωγός προϊόντων, ούτε μπορεί και ούτε πρέπει να εξασφαλίζει ευνοϊκότερους όρους εργασίας για τους ημετέρους.