​Το ότι το Υπουργείο Οικονομικών σκέφτεται να κληρώνει δώρα σε όσους μαζεύουν αποδείξεις σας το έχουμε ξαναγράψει στο star.gr, ωστόσο φαίνεται πως αυτό το μέτρο θα πάει ένα βήμα πιο πάνω!

Τι εννοούμε; Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΥΠΟΙΚ εξετάζει το συγκεκριμένο μέτρο να επεκταθεί και σε… τουρίστες! Κάθε φορά που κάποιος τουρίστας- πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία.

Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με διάφορα δώρα.

Το σύστημα θα ονομάζεται «@πόδειξη» και θα κληρώνει από δωρεάν λεπτά ομιλίας στο κινητό, μέχρι και δωρεάν ποτά ή είσοδο σε μουσεία.

Αυτό, όμως που ξεχάσαμε να σας πούμε είναι ότι όσοι ξεπεράσουν το όριο των αγορών που θα θέσει το ΥΠΟΙΚ έχοντας απόδειξη ή κάνοντας τις αγορές τους με πλαστικό χρήμα τότε θα έχουν τα τυχερά τους, καθώς θα μπορούν να μπουν στην κλήρωση για αυτοκίνητα, ταξίδια ή ακόμη και ακίνητα.