​Η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να καταργηθεί ο αυξημένος ΦΠΑ σε ακριτικά νησιά που δοκιμάζονται από την προσφυγική κρίση. Αυτό αποκάλυψε την Παρασκευή στην Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Ο κ.Αλεξιιάδης, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Σεβαστάκη αναγνώρισε ότι υ��άρχει πρόβλημα με τον ΦΠΑ στα νησιά. «Οι επιχειρήσεις μας λένε να πάρουμε γρήγορα τις αποφάσεις μας για να προγραμματίσουν και εκείνες τις συμφωνίες τους» είπε και πρόσθεσε «για την 2η ομάδα νησιών που θα αυξηθεί ο συντελεστής τον Ιούνιο του 2016 έχουμε ευαισθησία. Δεν είναι δυνατόν στα ακριτικά νησιά που αντιμετωπίζουν τρομερό οικονομικό,αλλά κυρίως κοινωνικό πρόβλημα και που αποδεικνύουν την αλληλεγγύη τους, να τα επιβαρύνουμε περισσότερο. Το εξετάζουμε και το επόμενο διάστημα θα θέσουμε το θέμα στα αρμόδια όργανα και θα ληφθούν οι αποφάσεις».

Ο κ. Αλεξιάδης επανέλαβε ότι μελετάται η επιβολή ΕΝΦΙΑ και για τα ακίνητα του εξωτερικού που ανήκουν σε έλληνες φορολογούμενους.