​Ξεχάστε την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων τον καλοκαίρι! Το υπουργείο Οικονομικών φέρνει σαρωτικές αλλαγές στην με πρώτη και καλύτερη ότι φέτος θα γίνει τον Φεβρουάριο!

Με εγκύκλιό του, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Ι. Μπάκας, δίνει εντολή σε όλες τις επιχειρήσεις και τα ασφαλιστικά ταμεία να στείλουν τις βεβαιώσεις και να ενημερώσουν το Taxis για όλες τις αποδοχές των φορολογουμένων μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Η εγκύκλιος ορίζει επίσης με κάθε λεπτομέρεια όλες τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, όπως επίσης και το τι πρέπει να δηλωθεί, όπως βεβαιώσεις αποδοχών και συντάξεων, βεβαιώσεις αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και βεβαίωση εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους, δικαιώματα.

Ειδικά για τις βεβαι��σεις εισοδημάτων από μερίσματα, τόκους και δικαιώματα, ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής η 31η Δεκεμβρίου 2016.

Και φέτος, στο βασικό έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης, οι φορολογούμενοι θα δουν προσυμπληρωμένα τα στοιχεία για τις αποδοχές τους, τους φόρους που παρακρατήθηκαν και αναλογούν, τους τόκους καταθέσεων, τις δόσεις των δανείων που κατέβαλαν το 2015, αλλά και τα στοιχεία για τα αυτοκίνητα και τις κατοικίες τους.

Οι φορολογούμενοι θα έχουν περιθώριο περίπου δύο μηνών για να υποβάλουν τις δηλώσεις τους, καθώς σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων λήγει στις 30 Απριλίου, ενώ ο φόρος καταβάλλεται σε τρεις ίσες διμηνιαίες δόσεις.

Οι φορολογικές δηλώσεις θα υποβληθούν και φέτος μέσω διαδικτύου.