Ούτε στο υπουργείο Οικονομικών δεν ξέρουν τι μέλλει γενέσθαι με τις αποδείξεις.

Αν και μέχρι σήμερα γνωρίζαμε για αφορολόγητο μέσω πλαστικού χρήματος και περιμέναμε τις λεπτομέρειες για το πώς θα χτιστεί και το ποιους θα αφορά, τελικά ο Τρύφωνας Αλεξιάδης μας καλεί όχι μόνο να μαζεύουμε μέχρι νεοτέρας τις αποδείξεις του 2016 αλλά και να κρατάμε τις παλαιές!

«Θα υπάρξει ανακοίνωση από το υπουργείο τις επόμενες μέρες που θα ξεκαθαρίσει το πρέπει να κάνει ο κόσμος με τις παλιές αποδείξεις. Τις κρατάμε γιατί υπάρχει η πιθανότητα να μας καλέσουν για έλεγχο. Με την ανακοίνωση θα ξεκαθαρίσουν για ποια χρόνια και για ποιες κατηγορίες θα πρέπει να κρατήσουν τις αποδείξεις» τόνισε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών. Αναφερόμενος στο 2016, υπογράμμισε πως «κρατάμε όλες τις αποδείξεις».

Αναφερόμενος, εξάλλου, στη φοροδιαφυγή, ο κ. Αλεξιάδης είπε πως «μόνο με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές μπορεί να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή καθώς ο φορολογούμενος θα είναι υποχρεωμένος να δικαιολογεί αυτά που δηλώνει».

Για το ζήτημα του παράνομου διαδικτυακού τζόγου, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε άμεση νομοθετική ρύθμιση για τον έλεγχο του, ενώ έκανε λόγο για ασήμαντα έσοδα αναφορικά με όσα εισπράττει μέχρι σήμερα το Δημόσιο από τον διαδικτυακό τζόγο.

Παράλληλα, προανήγγειλε σύντομα ανακοινώσεις για της ηλεκτρονικές συναλλαγές με τις τράπεζες αλλά και διάλογο για την αλλαγή του ύψους της προμήθειας.

Δείτε αναλυτικό ρεπορτάζ στο ΒΙΝΤΕΟ του STAR