Έρχονται μετά τις γιορτές οι προκηρύξεις για τέσσερα προγράμματα του ΕΣΠΑ, συνολικού προϋπολογισμού 137 εκατομμυρίων ευρώ, για την ενίσχυση μικρών επιχειρήσεων αλλά και άνεργων πτυχιούχων.

Οι δικαιούχοι από το νέο ΕΣΠΑ μπορούν να διεκδικήσουν χρηματοδότηση από 6.000 έως 100.000 ευρώ.

Για μικρές επιχειρήσεις ενισχύονται ως 40% επενδυτικά σχέδια με προϋπολογισμό από 15 ως 200 χιλιάδες ευρώ.

«Η κυβέρνηση πρέπει γρήγορα να προχωρήσει στην υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων γιατί η οικονομία τα έχει ανάγκη, γιατί οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν μπορούν να επιβιώσουν με τα μέτρα τα σκληρά που εφαρμόζουν σήμερα απέναντί τους» ,δηλώνει στο Star o Γιάννης Χατζηθεοδωσίου, Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

Από τα πρώτα 137 εκατομμύρια περίπου 18 εκατομμύρια θα δοθούν σε πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ προκειμένου να ασκήσουν το επάγγελμα που σπούδασαν, 20 εκ. ευρώ προορίζονται για την αναβάθμιση τουριστικών μικρομεσαίω�� επιχειρήσεων, ενώ 48 εκατομμύρια έχουν προϋπολογιστεί για την στήριξη ανέργων που θέλουν να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση.

Το επαγγελματικό επιμελητήριο προκειμένου να στηρίξει τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που έχουν εγκλωβιστεί στα χρέη, δίνει δωροεπιταγές 300 ευρώ στα μέλη του και δωρεάν παρακολούθηση σε φροντιστήρια για 1. 000 παιδιά.