​Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το σχέδιο της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, όπου προτείνεται να υπάρξει αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εργοδοτών και εργαζομένων και μείωση συντάξεων για τους νέους συνταξιούχους.

Ποιοι όμως πλήττονται από τις νέες ρυθμίσεις του ασφαλιστικού; Ποιες κατηγορίες ασφαλισμένων θα δουν από την μια στιγμή στην άλλη τις αποδοχές τους να μειώνονται;

-Οι Ελεύθεροι επαγγελματίες. Για παράδειγμα ένας ελεύθερος επαγγελματίας με αποδοχές 2.000 ευρώ το μήνα πληρώνει σήμερα εισφορά στο ασφαλιστικό του ταμείο 477 ευρώ. Με τις νέες ρυθμίσεις θα φτάσει να πληρώνει περίπου 800 ευρώ.Μια επιβάρυνση που φτάνει τα 323 ευρώ το δίμηνο. Το μέτρο αυτό θα οδηγήσει σε αύξηση της ανεργίας και σε επιβάρυνση των πελατών.

-Οι αγρότες, οι οποίοι θα δουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, όχι μόνο με την επικείμενη αύξηση της φορολογίας από 16% σε 26%, αλλά και με την αύξηση των εισφορών από 3% σε 10%.

Υπάρχουν άραγε κερδισμένοι;

Υπάρχουν! Ποιοι είναι αυτοί; Ένας ελεύθερος επαγγελματίας, ο οποίος παίρνει 1.000 ευρώ τον μήνα και σήμερα πληρώνει 477 ευρώ το δίμηνο, με τις νέες ρυθμίσεις θα κληθεί να πληρώσει 400 ευρώ! Πρόκειται για μείωση της τάξεως του 20% και όφελος 77 ευρώ το δίμηνο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR