​Με γοργούς ρυθμούς προχωρά η κυβέρνηση στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων, κι έτσι μετά την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων, την Τρίτη έκλεισε και η συμφωνία για τον Αστέρα Βουλιαγμένης, ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες περνά στα χέρια του αραβοτουρκικού fund Jermyn Street.

Η συμφωνία αναμένεται να υπογραφεί σήμερα και περιλαμβάνει όρους για ηπιότερη οικιστική ανάπτυξη, με μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες, αντί για 100 της αρχικής.

Επίσης, το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή δύο υπερπολυτελών ξενοδοχείων, έξι αστέρων, στη θέση των σημερινών Arion Hotel και WestIn Hotel.

Την τύχη της συμφωνίας θα κρίνει το Συμβούλιο της Επικρατείας που πρέπει να δώσει την έγκρισή του, κάτι για το οποίο είναι αισιόδοξες και οι δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι στο επενδυτικό σχήμα Jermyn Street Real Estate, συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus. Μάλιστα πηγές του ΤΑΙΠΕΔ επιμένουν ότι το τίμημα από την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης παραμένει στα 400 εκατ. ευρώ.