Υπέρ της επιβολής φόρου στις τραπεζικές συναλλαγές τάχθηκε με δηλώσεις του στον Real Fm o υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης. Πρόσθεσε πάντως ότι η επιβολή του φόρου πρέπει να αφορά τραπεζικές συναλλαγές για ποσά πολύ πάνω από τα 1.000 ευρώ και να μελετηθεί το μέτρο σωστά.

«Εμείς προσπαθούμε να βρούμε εισροές στο σύστημα οι οποίες θα έχουν και έναν στοιχειώδη κανόνα δικαιοσύνης. Οι επιλογές είναι περιορισμένες. Πιθανόν μία εκδοχή φόρου επί συναλλαγών, εάν είναι μελετημένη, δεν μπορώ ��α την αποκλείσω» δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι «σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες για τις μεγάλες συναλλαγές υπάρχει κάποιος τέτοιος φόρος. Πριν αφορίσουμε ή επικροτήσουμε, αρκεί να είναι σωστά μελετημένη οποιαδήποτε κίνηση. Είμαι σαφής: Εάν γίνει» .

Όσον αφορά τα «κόκκινα δάνεια», ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα έχει ψηφισθεί ο νέος νόμος, ο οποίος θα εξαιρεί την πώληση τριών κατηγοριών δανείων σε ξένους επενδυτές: Τα δάνεια πρώτης κατοικίας, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τα καταναλωτικά δάνεια

Ο κ. Σταθάκης υποστήριξε επίσης στη συνέντευξή του στον Real Fm ότι δεν έχει διατυπωθεί αίτημα απ�� τους δανειστές για την λήψη πρόσθετων μέτρων το 2016.

​​​​