​Μεγάλη έρευνα για τις ελπίδες και τις προσδοκίες των πολιτών για το 2016 έκανε η MRB για την εφημερίδα, Real News.

Πιο συγκεκριμένα….

Έξι στους δέκα Έλληνες προβλέπουν επιδείνωση της οικονομίας και οκτώ στους δέκα τα βλέπουν … μαύρα, σύμφωνα με την έρευνα.

Στο ερώτημα για την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 62,9% απαντά πως θα είναι ελαφρά ή σημαντικά χειρότερη τον επόμενο χρόνο, ενώ μόλις το 14,9% προβλέπει βελτίωση.

Σε ερώτηση για το «πώς βλέπει ο καθένας να διαμορφώνεται η προσωπική του κατάσταση», μόνον το 9% απαντά ότι θα είναι ελαφρά ή σημαντικά βελτιωμένη .

Στην ίδια έρευνα, ο δείκτης αισιοδοξίας βρίσκεται στο ναδίρ, καθώς μόλις το 1,8% πιστεύει ότι τα πράγματα στη χώρα μας θα πάνε καλά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των πολιτών στην ερώτηση «πού θα πρέπει να δώσε έμφαση η κυβέρνηση στη νέα χρονιά». Μακράν πρώτη και με διαφορά είναι η απάντηση ότι πρέπει να εστιάσει στην πορεία της οικονομίας και τ��ν ανάπτυξη.

Στις ηλικίες 18-34 ετών, σχεδόν το 51% απαντά ότι θα έφευγε από τη χώρα για ένα καλύτερο μέλλον, ενώ υψηλά είναι τα ποσοστά και στις μεγαλύτερες ηλικίες.

Ας ελπίσουμε ο Άγιος Βασίλης να ακούσει την έρευνα και να φέρει περισσότερη χαρά και αισιοδοξία σε όλους τους Έλληνες, με υγεία, ευτυχία και αν γίνεται μηδενική ΑΝΕΡΓΙΑ!

ΒΙΝΤΕΟ STAR