Πρωτοχρονιάτικο «δωράκι» σε δικηγόρους, γιατρούς, υπαλλήλους ΔΕΚΟ, μηχανικούς και τραπεζίτες επεφύλασσε το υπουργείο Εργασίας.

Με δύο εγκυκλίους του υπουργείου επισφραγίζονται οι αυξήσεις των ορίων ηλικίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τους εργαζόμενους ασφαλισμένους σε ΔΕΚΟ, τράπεζες και ειδικά ταμεία, κλείνοντας οριστικά την πόρτα της πρόωρης συνταξιοδότησης. Έτσι και αυτές οι κατηγορίες ασφαλισμένων θα έχουν την τύχη τω ασφαλισμένων του ΙΚΑ και του Δημοσίου.

Από τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, εξαιρούνται όσοι έχουν θεμελιωμένα συνταξιοδοτικά δικαιώματα μέχρι τις 18 Αυγούστου του 2015 αλλά και τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, οι συνταξιοδοτούμενοι βάσει του ν.612/1977 ή με διατάξεις που παραπέμπουν σε αυτή, καθώς και οι μητέρες ή οι χήροι πατέρες ανίκανων για κάθε βιοποριστική εργασία τέκνων.

Για όλους τους υπόλοιπους θα ισχύσουν τα 62 χρόνια (με 40 όμως χρόνια ασφάλισης) ή τα 67 χρόνια, ενώ τα όρια ηλικίας θα αυξηθούν σταδιακά μέχρι την Πρωτοχρονιά του 2022. Από εκεί και πέρα… θα βράζουμε όλοι στο ίδιο καζάνι!

Δείτε αναλυτικά τις εγκυκλίους και τα παραδείγματα ανά κατηγορία ασφαλισμένων: 001.pdf 002.pdf