Συνεχίζεται το παζάρι για τα κόκκινα δάνεια. Η πρόεδρος των ελληνικών τραπεζών Λούκα Κατσέλη κάλεσε τους δανειολήπτες να ρυθμίσουν τα δάνεια τους με τις τράπεζες και δήλωσε πως η πώληση των δανείων θα εξαρτηθεί από τους όρους και το τίμημα που θα προσφέρουν τα ξένα funds.

«Η θέση γενικά των τραπεζών είναι ότι η διαχείριση κόκκινων δανείων μέσω τρίτων θα έχει σχέση με τους όρους και την τιμή για τη μεταφορά, διαφορετικά οι τράπεζες διαχειρίζονται με τον καλύτερο τρόπο τα δάνεια τους» δήλωσε η Λούκα Κατσέλη, στέλνοντας μήνυμα προς τους δανειολήπτες, για τον συμβιβασμό με τις τράπεζας, λίγο πριν ξεκινήσουν οι αγοραπωλησίες δανείων από ξένα funds.

Η πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών τραπεζών δήλωσε πως οι τράπεζες έχουν αναπτύξει εσωτερικά μηχανισμούς διαμεσολάβησης για τα κόκκινα δάνεια και το 2016 θα προωθήσουν ρυθμίσεις που θα δίνουν λύσεις στο πρόβλημα. Ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχει και ο θεσμός του τραπεζικού διαμεσολαβητή ώστε να μην μπλοκάρουν οι υποθέσεις στα δικαστήρια.

Αυτή την περίοδο εκ��ρεμούν περίπου 500.000 υποθέσεις στα δικαστήρια, όπως ειπώθηκε στην εκδήλωση του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών, στον οποίο πρόεδρος είναι ο κ. Παναγιώτης Πικραμμένος.

Στο site του υπουργείου Δικαιοσύνης υπάρχει κατάλογος με τους 1.500 πιστοποιημένους διαμεσολαβητές που μπορούν να αναλάβουν οποιαδήποτε υπόθεση ιδιωτικού δικαίου με χαμηλό κόστος.

​​​