​Έξι εργάσιμες ημέρες έχουν διορία όσοι δεν έχουν περάσει από τεχνικό έλεγχο (ΚΤΕΟ) τα οχήματά τους, αφού από εκεί και μετά θα πέφτουν βαριά πρόστιμα.

Όσοι δεν περάσουν από ΚΤΕΟ μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου θα πληρώσουν πρόστιμο 150 ευρώ! Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη.

Το πρόστιμο θα επιβάλλεται μετά την προθεσμία αυτή σε όσους εντοπίζονται μέσω ηλεκτρονικών διασταυρώσεων να μην έχουν περάσει από τον τεχνικό έλεγχο το όχημά τους για διάστημα μεγαλύτερο των έξι μηνών.

Η απόφαση προβλέπει ότι το πρόστιμο δεν θα επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των εγγεγραμμένων στην Ελλάδα οχημάτων για τα οποία έως και ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του ν. 4336/2015, δηλαδή έως και την 14η Σεπτεμβρίου 2015, θα έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι μηνών από την καταληκτική ημερομηνία διενέργειας τεχνικού ελέγχου, εφόσον προσκομίσουν αυτά σε ΚΤΕΟ για τη διενέργεια περιοδικού ελέγχου μέχρι και τις 31.12.2015.

Υπενθυμίζουμε ότι τα αρμόδια υπουργεία είχαν δώσει τρεις ευνοϊκές προθεσμίες για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν καταστεί πάνω από 6 μήνες εκπρόθεσμοι Τεχνικού Ελέγχου (ΚΤΕΟ) να πληρώσουν εκπρόθεσμο τέλος 35 ευρώ, αντί για 65 ευρώ! Αν το αμέλησαν και προσέλθουν για ΚΤΕΟ τις επόμενες ημέρες του 2015, τότε θα καταβάλλουν αυξημένο τέλος... 65 ευρώ, αλλά όχι 150 ευρώ!