​Για όσους έχασαν τη ρύθμιση των 100 δόσεων, το υπουργείο Εργασίας επεξεργάζεται το ενδεχόμενο να τους δώσει μία δεύτερη ευκαιρία, (αν βέβαια θέλουν να ξαναμπούν σε αυτή πληρώνοντας τις οφειλόμενες δόσεις τους) ώστε να αποφευχθεί παράλληλα και η πλήρης κατάρρευση των εσόδων των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Σύμφωνα με έγγραφο, το οποίο επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος», η δεύτερη ευκαιρία αφορά στους περίπου 40.000 οφειλέτες που έμειναν εκτός της τελευταίας ρύθμισης και κυρίως αφορά εκείνους που χρωστούν δικές τους εισφορές.

Ποιους αφορά
Το μέτρο, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο, το περιεχόμενο του οποίου αποκαλύπτει ο Ελεύθερος Τύπος, δεν θα είναι γενικευμένο, αλλά θα αφορά στους περίπου 40.000 οφειλέτες που βγήκαν εκτός της τελευταίας ρύθμισης του ν. 4321/15, και κυρίως όσους χρωστούν δικές τους εισφορές, δηλαδή ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες και ασφαλισμένους στα Ταμεία των γιατρών δικηγόρων και μηχανικών.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχει και ένα «παράθυρο» για τις επιχειρήσεις, καθώς δεν τις εξαιρεί το έγγραφο. Ωστόσο, τα κριτήρια για την ένταξή τους στη ρύθμιση είναι περιοριστικά, καθώς θα πρέπει να αποδείξουν τους λόγους της οικονομικής αδυναμίας, αλλά και ότι υπάρχει αποδεδειγμένα η πρόθεση ��α συνεχίσουν τη ρύθμιση.
Το σχέδιο του υπουργείο Εργασίας αφορά μόνο όσους έχασαν τις 100 δόσεις της τελευταίας ρύθμισης. Σε αυτή είχαν ενταχθεί 133.303 οφειλέτες με χρέη άνω των 5.000 ευρώ στα Ταμεία και σήμερα έχουν απομείνει 74.625. Οι 18.322 ολοκλήρωσαν τη ρύθμιση, ενώ οι 40.356 την έχασαν.
Πρώτα το ασφαλιστικό
Το συγκεκριμένο μέτρο έχει συζητηθεί και με τους δανειστές, οι οποίοι είναι επιφυλακτικοί, καθώς φέρονται να δήλωσαν στο υπουργείο Εργασίας ότι πρέπει πρώτα να κλείσει η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό και μετά να εξεταστεί αυτό το θέμα.