​Την ώρα που ένας στους δυο δημοσίους υπαλλήλους θα δει αύξηση στον μισθό του από το νέο έτος, στον ιδιωτικό τομέα η ανεργία αυξάνεται δραματικά.

Μόνο τον Νοέμβριο, σχεδόν 1000 εργαζόμενοι την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα, έμειναν χωρίς δουλειά, καθώς χάθηκαν 24.674 θέσεις εργασίας. Οι προσλήψεις ανήλθαν σε 141.709, ενώ οι αποχωρήσεις σε 166.383.

Το ποσοστό των ανέργων που δεν έχουν εργαστεί ποτέ στο παρελθόν- και αφορά απόφοιτους όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης- ανέρχεται στο 23,6% , ενώ οι µακροχρόνια άνεργοι αυτοί δηλαδή που αναζητούν δουλειά πάνω από 12 µήνες, ανεξάρτητα από το εάν έχουν εργαστεί στο παρελθόν, αποτελούν το 73,7%.

Από το σύνολο των ανέργων που αναζητούν μισθωτή απασχόληση, το 12% αναζητεί αποκλειστικά πλήρη απασχόληση, ενώ το 82,4% αναζητεί πλήρη απασχόληση αλλά στην ανάγκη, είναι διατεθειμένο να εργαστεί και µε μερική ...απασχόληση.

Την ίδια στιγμή, τέσσερα νέα προγράμματα αναμένεται να υλοποιήσει ο ΟΑΕΔ κατά τους πρώτους μήνες του 2016. Από αυτά θα επωφεληθούν 55.000 άνεργοι, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και το πρόγραμμα επιδότησης θέσεων εργασίας σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις.

ΒΙΝΤΕΟ STAR