​Σήμερα, Τετάρτη, αναμένεται να ανοίξει η ηλεκτρονική εφαρμογή στο Taxis για την υποβολή των αιτήσεων είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης.

Το επίδομα είναι φέτος «κουρεμένο» έως και 52,4% και θα καταβληθεί σε δύο φάσεις.

Συγκεκριμένα, όσοι προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης και υποβάλουν την αίτησή τους για επίδομα έως το τέλος του Δεκεμβρίου (2015), τότε -σύμφωνα με τον προγραμματισμό- θα το λάβουν έως τις 2 Φεβρουαρίου 2016.

Όσοι υποβάλουν αίτηση από την Πρωτοχρονιά (2016) μέχρι τις 30 Μαΐου 2016 θα λάβουν το επίδομα θέρμανσης έως το τέλος Ιουνίου 2016.

Όπως μεταδώσαμε προ ημερών στο star.gr, αν δεν φτάσει το κονδύλι των 105 εκατ. ευρώ που έχουν προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, τότε οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης που θα παραμένουν σε εκκρεμότητα, θα πληρωθούν κατ' αναλογία, δηλαδή κάποιοι δικαιούχοι κινδυνεύουν να μην το πάρουν ολόκληρο!

Στην αίτηση για το επίδομα θα αναγράφονται:
-ο αριθμός Φορολογικού Μητρώου του αιτούντος - υπόχρεου φορολογικής δήλωσης,
-το ονοματεπώνυμο του,
-ο αριθμός των εξαρτώμενων τέκνων του,
-ο αριθμός τραπεζικού λογαριασμού (ΙΒΑΝ) στον οποίο επιθυμεί να πιστωθεί το ποσό και το ονοματεπώνυμο του πρώτου δικαιούχου,
-ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου κύριας κατοικίας,
-η ταχυδρομική διεύθυνση που αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος,
-αν η κατοικία είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή δωρεάν παραχωρούμενη, καθώς και ο Α.Φ.Μ. του εκμισθωτή ή του δωρεάν παραχωρούντος,
-τα τετραγωνικά μέτρα κύριων χώρων της κύριας κατοικίας κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης,
-η ένδειξη αν πρόκειται για πο��υκατοικία,
-τα στοιχεία επικοινωνίας του (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αριθμός κινητού ή και σταθερού τηλεφώνου).
Παράλληλα οι διαχειριστές ή οι εκπρόσωποι των πολυκατοικιών ή οι εταιρίες διαχείρισης πολυκατοικιών, δηλώνουν στην εφαρμογή τα ακόλουθα στοιχεία:
-τον αριθμό φορολογικού μητρώου του διαχειριστή ή του προσώπου που εκπροσωπεί την πολυκατοικία ή της εταιρείας διαχείρισης της πολυκατοικίας,
-τον Α.Φ.Μ. της πολυκατοικίας, εφόσον υπάρχει,
-τον αριθμό της κοινόχρηστης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ή μιας παροχής ηλεκτρικού ρεύματος που εκπροσωπεί την πολυκατοικία,
-τα χιλιοστά συμμετοχής των διαμερισμάτων στις δαπάνες θέρμανσης,
-το ονοματεπώνυμο των φυσικών προσώπων που διαμένουν στα διαμερίσματα τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ως επαγγελματική στέγη.
Τα πρόσωπα που δεν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο TAXISnet, για την είσοδο τους στην ηλεκτρονική αίτηση, δηλώνουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και έναν αριθμό ειδοποίησης εκκαθαριστικού σημειώματος μιας εκ των δηλώσεων Φορολογίας Εισοδήματος της τελευταίας πενταετίας.
Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού λογαριασμού τραπέζης (ΙΒΑΝ) από δύο διαφορετικούς δικαιούχους επιδόματος.
Επίσης, δεν είναι αποδεκτή η χρήση του ίδιου αριθμού παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για περισσότερους από δύο δικαιούχους κατά την ίδια χρονική στιγμή.