​Την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, εξέφρασαν κύκλοι του ΣΕΒ, σημειώνοντας ότι αυτό θα φέρει απολύσεις, μιας και θα οδηγήσει σε αύξηση του φορολογικού κόστους των επιχειρήσεων.

Όπως τόνισαν αντίθετα μία μείωση των εργοδοτικών εισφορών θα ήταν αναμενόμενη, καθώς «δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί για να πληρώνουν στο ασφαλιστικό και η σωστή συνταγή είναι λίγα από πολλούς και όχι πολλά από λίγους».

Όσον αφορά στην εικόνα της οικονομίας το 2016, οι ίδιοι κύκλοι εκτίμησαν ότι θα είναι καλύτερη από εκείνη του 2015 και επανέλαβαν ότι χρειάζεται πολιτική σταθερότητα για να μπορέσει η οικονομία να ορθοποδήσει.

«Η χώρα δεν σηκώνει άλλη πολιτική αναταραχή. Ήδη το 80% του πολιτικού κόσμου έχει ταχθεί υπέρ του να είμαστε στην Ευρώπη και μέσα στο ευρώ. Κανείς Ευρωπαίος δεν λέει να φύγει η Ελλάδα, λένε απλά ότι μπορούν να μας δίνουν στήριξη, ζητώντας κάποια ανταλλάγματα. Είναι μέρος της ζωής», σημείωναν χαρακτηριστικά.

Τόνιζαν ακόμα την ανάγκη να υπάρξει κράτος δικαίου και να ξεκινήσει να λειτουργεί και πάλι η αγορά, ενώ εξέφρασαν την ευχή κάποια στιγμή να γίνει και η Ελλάδα «μια κανονική χώρα».

Τέλος, σχολιάζοντας τα «κόκκινα δάνεια» των επιχειρήσεων, επεσήμαιναν με νόημα ότι πολλά από αυτά είναι θέμα και κακού μάνατζμεντ.