​Ανάσα δεν θα πάρουμε όπως φαίνεται με τα νομοσχέδια να έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή το ένα μετά το άλλο.

Έτσι την ψήφιση των προαπαιτούμενων που θα γίνει σήμερα, θα ακολουθήσει ο… «οδικός χάρτης» των αλλαγών στη φορολογία, όπως αποκάλυψε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του ΔΣ του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς.

Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, οι αλλαγές που θα έρθουν από την καινούργια χρονιά είναι:

1. Η οικειοθελής αποκάλυψη αδήλωτων κεφαλαίων.
2. Η σύνδεση του αφορολογήτου με τη χρήση πλαστικού χρήματος.
3. Το περιουσιολόγιο.
4. Η αλλαγή της βάσης υπολογισμού του νέου φόρου ακινήτων.
5. Μία περισσότερο προοδευτική κλίμακα του ίδιου δημοσιονομικού αποτελέσματος για την είσπραξη των ενοικίων.
6. Η δημιουργία Συμβουλίου φορολογικής πολιτικής.

«Η λογική της πολιτικής ηγεσίας είναι ο διάλογος και η συνεργασία με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο της εφαρμογής μίας πολιτικής αναγκαιότητας, λόγω των Μνημονίων, προσπαθούμε να ενισχύσουμε την υγιή επιχειρηματικότητα και κυρίως τις επιχειρήσεις που είναι συνεπείς στις φορολογικές τους υποχρεώσεις», είπε στην ομιλία του ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και πρόσθεσε:

«Δεν μας ενδιαφέρουν, καθόλου, οι επιχειρήσει��, που έχουν μάθει, είτε να απομυζούν το Δημόσιο, είτε έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και στο εσωτερικό αφήνουν μόνο ζημίες. Ο βασικός στόχος μας είναι η σταθεροποίηση του φορολογικού Δικαίου, αμέσως μόλις τελειώσουν τα προαπαιτούμενα, καθώς επίσης οι αλλαγές στη λειτουργία του φορολογικού μηχανισμού, αλλά και η εξέταση φορολογικών κινήτρων».