Μια αποκάλυψη – ΒΟΜΒΑ για τις συντάξεις, που φέρνει το Σάββατο στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα «Αγορά», έκανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Channel και στην Μάρα Ζαχαρέα, ο Νίκος Χατζηνικολάου.

Ο σχολιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star και εκδότης των εφημερίδων «Real News» και «Αγορά», είπε πως «το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητά ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και στις κύριες συντάξεις για να μην δημιουργούνται νέα χρέη στα Ταμεία, τα οποία στην συνέχεια θα επιβαρύνουν το δημόσιο χρέος».

Όπως τόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος, «το ΔΝΤ πιστεύει ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση κατ’ έτος της δημόσιας δαπάνης κατά 1% του ΑΕΠ, δεν αρκεί, γιατί, όπως λένε, στο Ταμείο, η δέσμευση αυτή δεν μπορεί να διασφαλίσει την μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των ταμείων».

Ο κ.Χατζηνικολάου υπενθύμισε ότι «όπως η κυβέρνηση είχε μετονομάσει στο ξεκίνημα της θητείας της την τρόικα σε... Θεσμούς, έτσι κάποια στιγμή για να μην δείξει ότι αφίσταται της προεκλογικής δέσμευσης της για κατάργηση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις είχε μετονομάσει την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος σε ...κανόνα βιωσιμότητας». Ωστόσο, όπως σχολίασε ο γνωστός δημοσιογρά��ος «τα πράγματα δεν αλλάζουν, όταν απλώς κανείς αλλάζει την ονομασία».

Σύμφωνα με τον κ.Χατζηνικολάου, η κυβέρνηση πρέπει να βρει νέους πόρους για το ασφαλιστικό για να αποφύγουμε νέες μειώσεις στις συντάξεις.

«Καιρός είναι να ακούσουμε ποιο είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα, να ακούσουμε πως απαντά σε αυτές τις απαιτήσεις η ελληνική κυβέρνηση, να μας πουν ποιοι είναι οι πόροι από τους οποίους θα χρηματοδοτήσουν τα Ταμεία εκ νέου- εκεί πρέπει να εξαντλήσουν την φαντασία τους- γιατί η χρηματοδότηση τους (σσ των Ταμείων) από τις τσέπες των συνταξιούχων έχει φτάσει στα όρια της» κατέληξε ο γνωστός δημοσιογράφος, με την κα Ζαχαρέα να σχολιάζει από την πλευρά ��ης πως «θα δουν πάρα πολλά τα μάτια μας, γιατί μόλις χτες μιλώντας στους βουλευτές του από την Μακεδονία και τα νησιά, ο κ.Τσίπρας είπε πως θα δώσει μάχη για να μην μειωθούν οι κύριες συντάξεις».

ΒΙΝΤΕΟ STAR