​Το πλαστικό χρήμα μπαίνει για τα καλά στην ζωή μας…. Από από το 2016 γίνεται υποχρεωτική η πληρωμή με πλαστικό χρήμα οποιασδήποτε δαπάνης μπαίνει στη φορολογική δήλωση. Από το μέτρο θα εξαιρεθούν οι υπερήλικες άνω των 75 ετών και οι κάτοικοι ορισμένων απομακρυσμένων περιοχών. Αυτά αποφάσισαν ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης και οι Θεσμοί μετά από τρεις ώρες διαβουλεύσεων.

Πως μπορούν οι πολίτες να "χτίζουν" αφορολόγητο στο πλαστικό χρήμα;

kartess.jpg

Από τη νέα χρονιά το αφορολόγητο όριο θα πρέπει να χτίζεται μόνο με την χρήση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών. Δεν έχει ξεκαθαριστεί ωστόσο ακόμη το ποσοστό του εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους που θα πρέπει να γίνεται μέσω πιστωτικών καρτών (είναι 10% για τις αποδείξεις, ενδεχομένως λοιπόν να είναι 10% και με τις πιστωτικές κάρτες).

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξιάδη, όλες οι δαπάνες που δηλώνονται στη φορολογική δήλωση (ενοίκια, ιατρικές αμοιβές, δωρεές, ιατρικές επισκέψεις, αγορές αυτοκινήτων) θα πρέπει υποχρεωτικά να γίνονται υποχρεωτικά μέσω τραπέζης, με στόχο να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.

Την ίδια ώρα, «αγκάθι» στις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς παραμένει το θέμα των «κόκκινων δανείων» με την τρόικα να επιμένει ότι ακόμη και τα στεγαστικά δάνεια που έχουν "κοκκινίσει" θα πρέπει να πάνε στα ειδικά funds, τα γνωστά «κοράκια».

Τέλος, από το νέο έτος όσοι έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης θα μπορούν να υποβάλλουν κοινή φορολογική δήλωση.
ΒΙΝΤΕΟ STAR