​Η μεγάλη αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος παρατηρείται στα σημεία που ήδη υπάρχουν τερματικά αποδοχής καρτών POS, όπως είναι τα πολυκαταστήματα ή τα super markets.

Τι συμβαίνει, όμως, όταν μικρότερες ή μεσαίες επιχειρήσεις, προσπαθούν να προσαρμοστούν στις επιταγές της... νέας κατάστασης στην αγορά;

«Πρέπει οι τράπεζες να μειώσουν το ποσοστό που κρατάνε από τα μαγαζιά. Εάν λοιπόν αυτό το ποσοστό δεν μειωθεί, τους καταστηματάρχες δεν τους συμφέρει να πουλάνε με κάρτα» είπε στην κάμερα του Star μια ιδιοκτήτρια ενός mini market.

Για τη χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, οι επιχειρήσεις επιβαρύνονται με τραπεζικές προμήθειες που φτάνουν συνολικά ως και το 2,3%, ανά συναλλαγή. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Ε.Ε, που... τυπικά έχει τεθεί σε ισχύ από την περασμένη Τρίτη, οι προμήθειες μειώνονται στο 1,6% για τις χρεωστικές και στο 1,7% για τις πιστωτικές κάρτες.

Ωστόσο αυτό ακόμα δεν έχει συμβεί....

Παρόλα αυτά, η χρήση των χρεωστικών και πιστωτικών καρτών δείχνει να μπαίνει δυναμικά πια στη ζωή μας. Πολλοί είναι, όμως και οι καταναλωτές που επιμένουν.. μετρητά!

Δείτε περισσότερα στο ΒΙΝΤΕΟ του star