​Κάλλιο αργά παρά ποτέ λέει ο σοφός λαός και έτσι σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τ. Αλεξιάδης, ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, τα νέα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δ. Καμμένου.

Όπως είπε λοιπόν ο κ. Αλεξιάδης, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης θα είναι:

• Άγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως και 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 100.000 ευρώ.
• Έγγαμοι με ετήσιο εισόδημα έως 20. 000 ευρώ και ακίνητη περιουσία έως 200.000 ευρώ. Το ποσό αυτό θα αυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε παιδί.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών διευκρίνισε ότι τα νέα κριτήρια προβλέπονται στην απόφαση που έχει ήδη υπογραφεί από όλους τους αρμόδιους υπουργούς και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Σημείωσε επίσης ότι τις επόμενες μέρες θα ανοίξει και η σχετική εφαρμογή στο Taxisnet, ώστε να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι για το ύψος και τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Οικονομικών.

Όσο για το πότε θα καταβληθεί το πολυπόθητο επίδομα θέρμανσης, ο κ. Αλεξιάδης είπε ότι θα γίνει σε δύο φάσεις. Η πρώτη θα αφορά αγορές μέχρι το τέλος του έτους και θα δοθεί τον Φεβρουάριο του 2016 και η δεύτερη που θα αφορά αγορές που θα γίνουν μετά την 1/1/2016 μέχρι τέλος Μαΐου 2016 θα γίνει στα τέλη Ιουνίου.