Ανακοινώθηκαν τα ονόματα όσων δικαιούνται παροχές από το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης, μετά την εξέταση των αιτημάτων επανεξέτασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται απευθείας την ιστοσελίδα ή να εισέρχονται και στο taxis. Μπορούν να απευθύνονται επίσης στα ΚΕΠ.

Το πρόγραμμα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης περιλαμβάνει:

-Δωρεάν ρεύμα για δύο τετραμηνιαίους λογαριασμούς

-Επίδομα ενοικίου για εννέα μήνες

-Επιδότηση σίτισης μέσω της κάρτας αλληλεγγύης 70 έως 200 ευρώ για εννέα μήνες

Παρά το ότι όμως οι δανειστές τράβηξαν το αυτί της ηγεσίας του Υπουργείου Εργασίας για το πάγωμα του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος το πρόγραμμα δεν προχωρά στην καθολική εφαρμογή. Το αποτέλεσμα είναι να αυξάνονται τα άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Μονιμοποίηση ζητούν οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ

Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ συγκεντρώνονται έξω από το υπουργείο Εργασίας διεκδικώντας μονιμοποίηση ή παράταση των συμβάσεών τους

Οι συγκεντρωμένοι εξήγησαν ότι αυτό που διεκδικούν από την κυβέρνηση είναι να ��ους μονιμοποιήσει όπως τις καθαρίστριες ή να παρατείνει τις συμβάσεις τους όπως έκανε με άλλους κλάδους, παρότι εργάζονται μόνο 5 μήνες

«Σε πάρα πολλούς τομείς γίνεται αυτό το πράγμα. Έδωσαν παράταση σε συμβασιούχους με τον νόμο Κατρούγκαλου, σε άλλους τομείς στην υγεία έχουν παρατείνει τις συμβάσεις τους. Εμείς γιατί να μην παραταθούμε;» δήλωσε εργαζόμενος στην κάμερα του Star.

Οι συμβάσεις του προγράμματος λήγουν στο τέλος Δεκεμβρίου. ​​​​​

​​