Στη συνάντηση που θα έχει στις 6 μ.μ. ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης με τους εκπροσώπους των θεσμών, θα τεθεί το ζήτημα του Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που είναι και ένα από τα μεγάλα αγκάθια της διαπραγμάτευσης

Η λύση που βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων προβλέπει το διαχωρισμό των παγίων από τη ΔΕΗ και τη μεταφορά τους σε νέα εταιρία που θα ελέγχεται κατά 51% από το Δημόσιο και κατά 49% από ιδιώτες, καθώς και την καταβολή αποζημίωσης στη ΔΕΗ.

Δεν έχει διευκρινιστεί τι θα γίνει με το μάνατζμεντ, για το οποίο βασική θέση της κυβέρνησης είναι η διατήρησή του υπό δημόσιο έλεγχο.

Στη συνάντηση θα συζητηθούν ενδεχομένως και οι τελευταίες εξελίξεις με τα βιομηχανικά τιμολόγια της ΔΕΗ, ύστερα από τις χθεσινές σχετικές αποφάσεις της γενικής συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας για την μείωσή τους, καθώς και η πορεία απελευθέρωσης των ενεργειακών αγορών.

Προηγουμένως, υπήρξε συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσ��τερικών Χριστόφορου Βερναδάκη με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας για το ζήτημα του ενιαίου μισθολογίου.