​Άσχημα τα μαντάτα για την ελληνική οικονομία, καθώς την Τρίτη, η Eurostat προχώρησε σε αναθεώρηση προς το χειρότερο των αρχικών προβλέψεων που είχε κάνει το Νοέμβριο για το βάθος της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της δημοσίευσης των οριστικών στοιχείων για την πορεία του ΑΕΠ στην ΕΕ το τρίτο τρίμηνο του 2015.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, που προκύπτουν από εκείνα που της παρείχε η ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ υποχώρησε στην Ελλάδα το τρίτο τρίμηνο του 2015 κατά -0,9% σε σχέση με το δεύτερο, ενώ η πρώτη εκτίμηση ήταν για υποχώρηση στο -0,4%.

Σε ετήσια βάση, η υποχώρηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο του 2015, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2014 υποχώρησε κατά -1,1%, έναντι αρχικής εκτίμησης για μείωση -0,5%.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, στις χώρες της ΕΕ η ανάπτυξη διαμορφώθηκε στο 0,4%, ενώ στις χώρες της Ευρωζώνης στο 0,3%.

Σε ετήσια βάση δε, η οικονομία της Ευρωζώνης σημείωσε ανάπτυξη 1,6% το τρίτο τρίμηνο και η οικονομία της ΕΕ κατά 1,9%.

Τη μεγαλύτερη ανάπτυξη το γ' τρίμηνο παρουσίασαν η Ρουμανία (+1,4%), η Κροατία (+1,3%), η Μάλτα (+1,1%), η Λετονία (+1%), η Πολωνία και η Σλοβακία (+0,9%).

Την μεγαλύτερη πτώση κατέγραψε η Ελλάδα (-0,9% και -1,1% σε ετήσια βάση), η Εσθονία και η Φινλανδία (-0,5%) και η Δανία (-0,1%).